-
GRUNDOPSKRIFT:
200g chufadrik
100g havregryn
1 tsk chiafrøGulerodskage version med topping af rosiner og valnødder:
1 lille revet gulerod
1 spsk rosiner
1/2 tsk kanel
1/4 tsk ingefærpulver
1 tsk sirupChokolade & peanutbutter version med topping af kakaonibs og peanutbutter:
1 tsk kakaopulver
1 spk peanutbutter
1 spk sirup
1 tsk kakaonibsCHUFAdrik:
Chufadrik laves ved at blende eller juice iblødsatte chufaknolde med vand i forholdet 1:3. Eks. 3 dl iblødsatte chufaknolde og 9 dl vand (når chufaknoldene sættes i blød, vil 2 dl ikke iblødsatte chufaknolde, vil blive til 3 dl iblødsatte chufaknolde)Herefter sives drikken igennem et ostelærred eller et viskestykke. Drikken kan tilsættes sødme i form af sukker eller sirup. Hvis drikken smager for stærkt kan der tilføjes mere vand.
KØLESKABSGRØD:
Bland chufadrik, havregryn og chiafrø sammen i et glas eller en skål.
Tilsæt nu de ekstra ingredienser fra den ønskede version af køleskabsgrøden og bland det godt sammen med grundopskriften. Sæt det i køleskabet, og lad det stå natten over. Om morgenen tages grøden ud af køleskabet og kan nu toppes med toppings fra den ønskede version af køleskabsgrøden -
En lækker grøntsagsgratin.
-
4 æg
110 g sukker
25 g majsstivelse
55 g fintmalet chufamel
10 g rismelPisk æg og sukker stift i ca. 10 minutter med elmikser. Tilsæt mel gennem en sigte. Vend forsigtigt. Smør 3 lagkageforme og fordel dejen. Bages ved 200 gr midt i ovnen til de er lysebrune, ca. 10 minutter.
-
5 dl chufamel
2 tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
3 spsk sukker
75 g smør
1 æg
½ dl fløde eller yderligere 10 g smørSigt chufamel, bagepulver, sukker og kardemomme sammen.
Koldt smør hakkes i, fløde og æg tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse og udstikkes.
Bag kammerjunkerne ved 180 gr i ca. 8 minutter.
-
Ingredienser:
1 dl græskarkerner
1 dl hvide sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
3 1/2 dl chufamel
2 dl koldt vand
1 1/4 dl olivenolie
1 tsk bagepulver
2½ tsk havsaltSæt hørfrøene i blød i vandet i ca. 15 minutter.
Kom samtlige ingredienser i en skål. Rør godt med en håndmikser, til blandingen bliver jævn. Del dernæst dejen i to lige store portioner.
Rul hver portion helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg dem på hver sin bageplade.
Skær dejen i firkanter med en pizzakniv eller en sløv kniv, og bag knækbrødene i et kvarters tid ved 200 gr.
Hvis stykkerne stadig er lidt bløde i konsistensen, bages de i yderligere fem minutter.
Du kan også forsøge dig med andre nødder, kerner eller frø.
-
1 stort løg, eventuelt et skalotteløg
2 fed hvidløg
½ chili
1tsk karry
ca. 1 dl olie
ca. 800 g græskar
en tyk skive ingefær, ca. 1 cm
2 dl vand
½ l chufadrik
salt og peber
2 dl chufapulpKom olien i en gryde, svits løg, hvidløg og chili. Svits karry og græskarstykker, tilsæt vand og revet ingefær.
Kom chufadrik og chufapulp i, lad suppen koge i 20 minutter.
Smag til med salt og peber.Server suppen med ristede græskarkerner, et godt stykke brød til og eventuelt persille.