chufa

Opskrifter

opskrifter

  • køleskabsgrød

    GRUNDOPSKRIFT: 
    200g chufadrik 
    100g havregryn 
    1 tsk chiafrø 

     Gulerodskage version med topping af rosiner og valnødder: 
    1 lille revet gulerod 
    1 spsk rosiner 
    1/2 tsk kanel 
    1/4 tsk ingefærpulver 
    1 tsk sirup 

     Chokolade & peanutbutter version med topping af kakaonibs og peanutbutter: 
    1 tsk kakaopulver 
    1 spk peanutbutter 
    1 spk sirup 
    1 tsk kakaonibs 

     CHUFAdrik: 
    Chufadrik  laves ved at blende eller juice iblødsatte chufaknolde med vand i forholdet 1:3. Eks. 3 dl iblødsatte chufaknolde og 9 dl vand (når chufaknoldene sættes i blød, vil 2 dl ikke iblødsatte chufaknolde, vil blive til 3 dl iblødsatte chufaknolde)

    Herefter sives drikken igennem et ostelærred eller et viskestykke. Drikken kan tilsættes sødme i form af sukker eller sirup. Hvis drikken smager for stærkt kan der tilføjes mere vand. 

     KØLESKABSGRØD
    Bland chufadrik, havregryn og chiafrø sammen i et glas eller en skål.
    Tilsæt nu de ekstra ingredienser fra den ønskede version af køleskabsgrøden og bland det godt sammen med grundopskriften. Sæt det i køleskabet, og lad det stå natten over. Om morgenen tages grøden ud af køleskabet og kan nu toppes med toppings fra den ønskede version af køleskabsgrøden

    Se artikel

  • Grøntsagsgratin

    En lækker grøntsagsgratin.

    Se artikel

  • Lagkagebunde/tærtebunde

    4 æg
    110 g sukker
    25 g majsstivelse
    55 g fintmalet chufamel
    10 g rismel

    Pisk æg og sukker stift i ca. 10 minutter med elmikser. Tilsæt mel gennem en sigte. Vend forsigtigt. Smør 3 lagkageforme og fordel dejen. Bages ved 200 gr midt i ovnen til de er lysebrune, ca. 10 minutter.

    Se artikel

  • Chufakammerjunkere

    5 dl chufamel
    2 tsk bagepulver
    ½ tsk kardemomme
    3 spsk sukker
    75 g smør
    1 æg
    ½ dl fløde eller yderligere 10 g smør

    Sigt chufamel, bagepulver, sukker og kardemomme sammen.

    Koldt smør hakkes i, fløde og æg tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse og udstikkes.

    Bag kammerjunkerne ved 180 gr i ca. 8 minutter.

    Se artikel

  • Chufaknækbrød

    Ingredienser:

    1 dl græskarkerner
    1 dl hvide sesamfrø
    1 dl havregryn
    1 dl solsikkekerner
    1 dl hørfrø
    3 1/2 dl chufamel
    2 dl koldt vand
    1 1/4 dl olivenolie
    1 tsk bagepulver
    2½ tsk havsalt

    Sæt hørfrøene i blød i vandet i ca. 15 minutter.

    Kom samtlige ingredienser i en skål. Rør godt med en håndmikser, til blandingen bliver jævn. Del dernæst dejen i to lige store portioner.

    Rul hver portion helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg dem på hver sin bageplade. 

    Skær dejen i firkanter med en pizzakniv eller en sløv kniv, og bag knækbrødene i et kvarters tid ved 200 gr.

    Hvis stykkerne stadig er lidt bløde i konsistensen, bages de i yderligere fem minutter.

    Du kan også forsøge dig med andre nødder, kerner eller frø.

    Se artikel

  • Græskarsuppe

    1 stort løg, eventuelt et skalotteløg
    2 fed hvidløg
    ½ chili
    1tsk karry
    ca. 1 dl olie
    ca. 800 g græskar
    en tyk skive ingefær, ca. 1 cm
    2 dl vand
    ½ l chufadrik
    salt og peber
    2 dl chufapulp

    Kom olien i en gryde, svits løg, hvidløg og chili. Svits karry og græskarstykker, tilsæt vand og revet ingefær.
    Kom chufadrik og chufapulp i, lad suppen koge i 20 minutter.
    Smag til med salt og peber.

    Server suppen med ristede græskarkerner, et godt stykke brød til og eventuelt persille.

    Se artikel

Kategorier

Nyeste artikler