chufa

køleskabsgrød

GRUNDOPSKRIFT: 
200g chufadrik 
100g havregryn 
1 tsk chiafrø 

 Gulerodskage version med topping af rosiner og valnødder: 
1 lille revet gulerod 
1 spsk rosiner 
1/2 tsk kanel 
1/4 tsk ingefærpulver 
1 tsk sirup 

 Chokolade & peanutbutter version med topping af kakaonibs og peanutbutter: 
1 tsk kakaopulver 
1 spk peanutbutter 
1 spk sirup 
1 tsk kakaonibs 

 CHUFAdrik: 
Chufadrik  laves ved at blende eller juice iblødsatte chufaknolde med vand i forholdet 1:3. Eks. 3 dl iblødsatte chufaknolde og 9 dl vand (når chufaknoldene sættes i blød, vil 2 dl ikke iblødsatte chufaknolde, vil blive til 3 dl iblødsatte chufaknolde)

Herefter sives drikken igennem et ostelærred eller et viskestykke. Drikken kan tilsættes sødme i form af sukker eller sirup. Hvis drikken smager for stærkt kan der tilføjes mere vand. 

 KØLESKABSGRØD
Bland chufadrik, havregryn og chiafrø sammen i et glas eller en skål.
Tilsæt nu de ekstra ingredienser fra den ønskede version af køleskabsgrøden og bland det godt sammen med grundopskriften. Sæt det i køleskabet, og lad det stå natten over. Om morgenen tages grøden ud af køleskabet og kan nu toppes med toppings fra den ønskede version af køleskabsgrøden

Kategorier

Nyeste artikler