chufa

Opskrifter

bagværk

  • Chufamuffins

    CHUFAMUFFINS

    15-16 stk

    250 g chufamel ,150 g æbler, 1 æg, 125 g rørsukker, 2 tsk ingefærpulver, 80 ml solsikkeolie (gerne økologisk), 250 g yoghurt naturel, 2 tsk bagepulver, ½ tsk natron, saften af en halv citron

    Æblerne skylles, skrælles og skæres i små tern, kommes i en skål og blandes med saften af en halv citron. Æg, rørsukker, ingefærpulver, solsikkeolie og yoghurt piskes sammen i en skål. Chufamel, bagepulver og natron blandes sammen og vendes forsigtigt i den piskede masse. Æbleternene kommes i til sidst. Dejen fordeles i muffinforme.

    Bag chufamuffins midt i den forvarmede ovn ved 180 gr i ca. 35 minutter.

    Tags: bagværk

    Se artikel

  • Chufakammerjunkere

    5 dl chufamel
    2 tsk bagepulver
    ½ tsk kardemomme
    3 spsk sukker
    75 g smør
    1 æg
    ½ dl fløde eller yderligere 10 g smør

    Sigt chufamel, bagepulver, sukker og kardemomme sammen.

    Koldt smør hakkes i, fløde og æg tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse og udstikkes.

    Bag kammerjunkerne ved 180 gr i ca. 8 minutter.

    Se artikel

  • Chufaknækbrød

    Ingredienser:

    1 dl græskarkerner
    1 dl hvide sesamfrø
    1 dl havregryn
    1 dl solsikkekerner
    1 dl hørfrø
    3 1/2 dl chufamel
    2 dl koldt vand
    1 1/4 dl olivenolie
    1 tsk bagepulver
    2½ tsk havsalt

    Sæt hørfrøene i blød i vandet i ca. 15 minutter.

    Kom samtlige ingredienser i en skål. Rør godt med en håndmikser, til blandingen bliver jævn. Del dernæst dejen i to lige store portioner.

    Rul hver portion helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg dem på hver sin bageplade. 

    Skær dejen i firkanter med en pizzakniv eller en sløv kniv, og bag knækbrødene i et kvarters tid ved 200 gr.

    Hvis stykkerne stadig er lidt bløde i konsistensen, bages de i yderligere fem minutter.

    Du kan også forsøge dig med andre nødder, kerner eller frø.

    Se artikel

  • Chufapalæobrød

    200 g chufamel
    100 g sesamfrø
    100 g hørfrø
    100 g solsikkefrø
    100 g sorte oliven i små stykker
    5 æg
    2 tsk salt

    Det hele blandes sammen.

    1 dl olivenolie blandes i til sidst.

    Massen kommes i en smurt form og bages ved 160 gr i 1 time. Oliven kan erstattes med fx hasselnødder og tranebær.

    Se artikel

  • Småkager

    Chufamasse til ca. 30 småkager

    Ingredienser:

    • 300 g chufamel 
    • 200 g blødt smør
    • 100 g rørsukker
    • 100 g sesamfrø
    • 1 tsk kanel
    • 1 æg til pensling

    Fremgangsmåde:

    Alle ingredienser blandes sammen til en fast masse og sættes overdækket i køleskabet i 1 time.

    Derefter formes kugler af massen, som trykkes flade og pensles med det sammenpiskede æg. 

    Kom småkagerne på en smurt plade og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 gr i ca. 15 minutter.

    Hold øje med småkagerne, der er ikke langt fra bagt til brændt.

     

    Se artikel

Kategorier

Nyeste artikler