chufa

Hvorfor spise chufas?

Chufa er en lille rodknold rig på næringsstoffer: vitaminerne C og E, mineraler så som fosfor, magnesium, kalium, calcium og jern, den indeholder meget stivelse, mange fibre og mange umættede fedtstoffer, mange proteiner og enzymer der fremmer fordøjelsen.

Enrique Hernandez, som er professor i mikrobiologi ved universitetet i Valencia, fremhæver chufaens helbredende egenskaber og antioxidanter. Han påpeger at den E vitamin, som chufamælk indeholder, reducerer de skadelige virkninger af den dårlige LDL kolesterol i vores krop og han forklarer at chufaens næringsværdi primært skyldes mængden af oleicsyre, som er større end den i olivenolie. Oleicsyren har en gunstig indvirkning på åreforkalkning sammen med arginina, som har en vene ekspanderende virkning.

Chufamælk uden sukker kan drikkes af diabetikere, fordi indholdet af kulhydrater er baseret på sakkarose og stivelse uden gluten og fordi den har et højt indhold af arginin som frigør hormonet der producerer insulin.

Chufamælk – chufamel – chufaknolde er ideelle for folk, der ikke kan tåle komælk og eller er allergiske overfor gluten. Chufa kan anbefales til folk, der lider af dårlig fordøjelse, tarmluft og diarre, da den indeholder mange maveenzymer så som catalis, lipase og amylase. Chufa er en rodknold ikke en nød, derfor kan den spises af nøddeallergikere.

CHUFA er desuden laktose-fri og gluten-fri. Derfor er chufamælk et godt alternativ til soyamælk og rismælk. Chufamel er et godt alternativ til alm. mel. Chufaknoldene kan supplere din kost; i maden, i grøden, i bagværk og som sunde snacks.

 

Nyeste artikler