chufa

Opskrifter

  • Lagkagebunde/tærtebunde

    4 æg
    110 g sukker
    25 g majsstivelse
    55 g fintmalet chufamel
    10 g rismel

    Pisk æg og sukker stift i ca. 10 minutter med elmikser. Tilsæt mel gennem en sigte. Vend forsigtigt. Smør 3 lagkageforme og fordel dejen. Bages ved 200 gr midt i ovnen til de er lysebrune, ca. 10 minutter.

    Se artikel

  • Laktosefri risengrød

    2 ¼ dl ris, 2 ½ dl vand, lidt salt, 1 liter chufamælk/horchata*

    Vand og ris bringes i kog og koger et par minutter. Chufamælken tilsættes og grøden småkoger under omrøring i ca. 20 minutter. Grøden smages til med salt og sættes i høkasse** i ca. 20 minutter.

    *Chufamælk/horchata: Se opskrift på chufa.dk.

    **I mangel af høkasse: Pak gryden ind i et tæppe eller stil den under dynen.

    Tags: jul

    Se artikel

  • Chufamuffins

    CHUFAMUFFINS

    15-16 stk

    250 g chufamel ,150 g æbler, 1 æg, 125 g rørsukker, 2 tsk ingefærpulver, 80 ml solsikkeolie (gerne økologisk), 250 g yoghurt naturel, 2 tsk bagepulver, ½ tsk natron, saften af en halv citron

    Æblerne skylles, skrælles og skæres i små tern, kommes i en skål og blandes med saften af en halv citron. Æg, rørsukker, ingefærpulver, solsikkeolie og yoghurt piskes sammen i en skål. Chufamel, bagepulver og natron blandes sammen og vendes forsigtigt i den piskede masse. Æbleternene kommes i til sidst. Dejen fordeles i muffinforme.

    Bag chufamuffins midt i den forvarmede ovn ved 180 gr i ca. 35 minutter.

    Tags: bagværk

    Se artikel

  • Chufakammerjunkere

    5 dl chufamel
    2 tsk bagepulver
    ½ tsk kardemomme
    3 spsk sukker
    75 g smør
    1 æg
    ½ dl fløde eller yderligere 10 g smør

    Sigt chufamel, bagepulver, sukker og kardemomme sammen.

    Koldt smør hakkes i, fløde og æg tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse og udstikkes.

    Bag kammerjunkerne ved 180 gr i ca. 8 minutter.

    Se artikel

  • Chufaknækbrød

    Ingredienser:

    1 dl græskarkerner
    1 dl hvide sesamfrø
    1 dl havregryn
    1 dl solsikkekerner
    1 dl hørfrø
    3 1/2 dl chufamel
    2 dl koldt vand
    1 1/4 dl olivenolie
    1 tsk bagepulver
    2½ tsk havsalt

    Sæt hørfrøene i blød i vandet i ca. 15 minutter.

    Kom samtlige ingredienser i en skål. Rør godt med en håndmikser, til blandingen bliver jævn. Del dernæst dejen i to lige store portioner.

    Rul hver portion helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg dem på hver sin bageplade. 

    Skær dejen i firkanter med en pizzakniv eller en sløv kniv, og bag knækbrødene i et kvarters tid ved 200 gr.

    Hvis stykkerne stadig er lidt bløde i konsistensen, bages de i yderligere fem minutter.

    Du kan også forsøge dig med andre nødder, kerner eller frø.

    Se artikel

  • Græskarsuppe

    1 stort løg, eventuelt et skalotteløg
    2 fed hvidløg
    ½ chili
    1tsk karry
    ca. 1 dl olie
    ca. 800 g græskar
    en tyk skive ingefær, ca. 1 cm
    2 dl vand
    ½ l chufadrik
    salt og peber
    2 dl chufapulp

    Kom olien i en gryde, svits løg, hvidløg og chili. Svits karry og græskarstykker, tilsæt vand og revet ingefær.
    Kom chufadrik og chufapulp i, lad suppen koge i 20 minutter.
    Smag til med salt og peber.

    Server suppen med ristede græskarkerner, et godt stykke brød til og eventuelt persille.

    Tags: opskrifter

    Se artikel

Kategorier

Nyeste artikler