-
-
En lækker grøntsagsgratin.
-
4 æg
110 g sukker
25 g majsstivelse
55 g fintmalet chufamel
10 g rismelPisk æg og sukker stift i ca. 10 minutter med elmikser. Tilsæt mel gennem en sigte. Vend forsigtigt. Smør 3 lagkageforme og fordel dejen. Bages ved 200 gr midt i ovnen til de er lysebrune, ca. 10 minutter.
-
2 ¼ dl ris, 2 ½ dl vand, lidt salt, 1 liter chufamælk/horchata*
Vand og ris bringes i kog og koger et par minutter. Chufamælken tilsættes og grøden småkoger under omrøring i ca. 20 minutter. Grøden smages til med salt og sættes i høkasse** i ca. 20 minutter.
*Chufamælk/horchata: Se opskrift på chufa.dk.
**I mangel af høkasse: Pak gryden ind i et tæppe eller stil den under dynen.
-
CHUFAMUFFINS
15-16 stk
250 g chufamel ,150 g æbler, 1 æg, 125 g rørsukker, 2 tsk ingefærpulver, 80 ml solsikkeolie (gerne økologisk), 250 g yoghurt naturel, 2 tsk bagepulver, ½ tsk natron, saften af en halv citron
Æblerne skylles, skrælles og skæres i små tern, kommes i en skål og blandes med saften af en halv citron. Æg, rørsukker, ingefærpulver, solsikkeolie og yoghurt piskes sammen i en skål. Chufamel, bagepulver og natron blandes sammen og vendes forsigtigt i den piskede masse. Æbleternene kommes i til sidst. Dejen fordeles i muffinforme.
Bag chufamuffins midt i den forvarmede ovn ved 180 gr i ca. 35 minutter.
-
5 dl chufamel
2 tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
3 spsk sukker
75 g smør
1 æg
½ dl fløde eller yderligere 10 g smørSigt chufamel, bagepulver, sukker og kardemomme sammen.
Koldt smør hakkes i, fløde og æg tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse og udstikkes.
Bag kammerjunkerne ved 180 gr i ca. 8 minutter.