chufa

Opskrifter

desserter

  • ChufaFigenNewton

     

     

    Tags: desserter

    Se artikel

  • Lagkagebunde/tærtebunde

    4 æg
    110 g sukker
    25 g majsstivelse
    55 g fintmalet chufamel
    10 g rismel

    Pisk æg og sukker stift i ca. 10 minutter med elmikser. Tilsæt mel gennem en sigte. Vend forsigtigt. Smør 3 lagkageforme og fordel dejen. Bages ved 200 gr midt i ovnen til de er lysebrune, ca. 10 minutter.

    Se artikel

  • Chufakammerjunkere

    5 dl chufamel
    2 tsk bagepulver
    ½ tsk kardemomme
    3 spsk sukker
    75 g smør
    1 æg
    ½ dl fløde eller yderligere 10 g smør

    Sigt chufamel, bagepulver, sukker og kardemomme sammen.

    Koldt smør hakkes i, fløde og æg tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse og udstikkes.

    Bag kammerjunkerne ved 180 gr i ca. 8 minutter.

    Se artikel

  • Småkager

    Chufamasse til ca. 30 småkager

    Ingredienser:

    • 300 g chufamel 
    • 200 g blødt smør
    • 100 g rørsukker
    • 100 g sesamfrø
    • 1 tsk kanel
    • 1 æg til pensling

    Fremgangsmåde:

    Alle ingredienser blandes sammen til en fast masse og sættes overdækket i køleskabet i 1 time.

    Derefter formes kugler af massen, som trykkes flade og pensles med det sammenpiskede æg. 

    Kom småkagerne på en smurt plade og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 gr i ca. 15 minutter.

    Hold øje med småkagerne, der er ikke langt fra bagt til brændt.

     

    Se artikel

Kategorier

Nyeste artikler