Gratin til 4 personer
Tilberedning 1 time
Ingredienser:
- 1 løg
- 2 forårsløg
- 1 peberfrugt
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 50 g champignoner + 50 g champignoner til pynt
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 6 æg
- 200 g chufamasse/-pulp
- 1 tsk paprika
- ½ tsk ingefærpulver
- ½ tsk korianderpulver
- 2 tsk oregano
- 2 tsk salvie (gerne friske blade)
- Havsalt
- Sort peper
Fremgangsmåde:
Grønsagerne skylles og hakkes i små stykker.
Svits løgene i olien ved svag varme i ca. 5 minutter. Dernæst svitses grønsagerne i ca.10 minutter.
Krydderierne tilsættes.
Pisk æggene sammen og bland dem med chufamassen/pulpen og de svitsede grønsager med krydderierne.
Blandingen hældes i en smurt ildfast form og sættes midt i ovnen, som er forvarmet til 200 gr (varmluft 180 gr). Gratinen bages i ca. 20 minutter.
Serveringsforslag: Sammen med grøn salat og chufaboller