chufa

Opskrifter

chufa

  • køleskabsgrød

    GRUNDOPSKRIFT: 
    200g chufadrik 
    100g havregryn 
    1 tsk chiafrø 

     Gulerodskage version med topping af rosiner og valnødder: 
    1 lille revet gulerod 
    1 spsk rosiner 
    1/2 tsk kanel 
    1/4 tsk ingefærpulver 
    1 tsk sirup 

     Chokolade & peanutbutter version med topping af kakaonibs og peanutbutter: 
    1 tsk kakaopulver 
    1 spk peanutbutter 
    1 spk sirup 
    1 tsk kakaonibs 

     CHUFAdrik: 
    Chufadrik  laves ved at blende eller juice iblødsatte chufaknolde med vand i forholdet 1:3. Eks. 3 dl iblødsatte chufaknolde og 9 dl vand (når chufaknoldene sættes i blød, vil 2 dl ikke iblødsatte chufaknolde, vil blive til 3 dl iblødsatte chufaknolde)

    Herefter sives drikken igennem et ostelærred eller et viskestykke. Drikken kan tilsættes sødme i form af sukker eller sirup. Hvis drikken smager for stærkt kan der tilføjes mere vand. 

     KØLESKABSGRØD
    Bland chufadrik, havregryn og chiafrø sammen i et glas eller en skål.
    Tilsæt nu de ekstra ingredienser fra den ønskede version af køleskabsgrøden og bland det godt sammen med grundopskriften. Sæt det i køleskabet, og lad det stå natten over. Om morgenen tages grøden ud af køleskabet og kan nu toppes med toppings fra den ønskede version af køleskabsgrøden

    Se artikel

  • Laktosefri risengrød

    2 ¼ dl ris, 2 ½ dl vand, lidt salt, 1 liter chufamælk/horchata*

    Vand og ris bringes i kog og koger et par minutter. Chufamælken tilsættes og grøden småkoger under omrøring i ca. 20 minutter. Grøden smages til med salt og sættes i høkasse** i ca. 20 minutter.

    *Chufamælk/horchata: Se opskrift på chufa.dk.

    **I mangel af høkasse: Pak gryden ind i et tæppe eller stil den under dynen.

    Se artikel

Kategorier

Nyeste artikler