Udblød altid de tørrede chufaknolde i koldt vand i 24-48 timer i køleskab. Kasser altid udblødningsvandet og skyl efter med koldt vand. Nu er chufaknoldene klar til brug eller til at spise, som de er.
1 liter horchata:
- 200 g chufa (udblødte)
- 1 l koldt vand
- 3 tsk rørsukker
- 1 tsk kanel
Vand og chufa blendes sammen lidt efter lidt. De knuste chufa/pulpen tages fra. Rørsukker og kanel tilsættes. Sæt chufadrikken i køleskab i 2 timer før brug. Chufadrikken kan holde sig i ca. 48 timer i køleskab.
Du kan variere din chufadrik ved at tilsætte forskellige smagsstoffer efter egen smag. Prøv fx med lidt citronsaft, appelsinsaft, ingefærsaft, kardemomme eller vanilje. Den tiloversblevne chufamasse/pulp kan gemmes og bruges. Den kan opbevares i ca. 48 timer i køleskab eller kommes i fryseren.
Her på siden kan du finde opskrifter og idéer til brug af chufamassen/pulpen.