Smoothies baseret på chufadrik
I Spanien hedder chufadrik horchata. Den bliver drukket iskold om sommeren, især i Sydspanien, hvor chufaen dyrkes.
Jeg laver og drikker ofte chufamælk, men det var først, da jeg så konkurrencen her, at jeg tænkte, at det da var oplagt at bruge chufamælken til smoothies - og ja, det fungerer.
Chufadrik "Horchata"
1 liter vand
250 g chufa (skal udblødes i koldt vand 24 timer- gerne mere)
¼ tsk salt
Blend med kniv de udblødte chufa i ½ liter vand, lad ”grøden” stå et par timer i køleskab og blend så en gang til med resten af vandet og lidt salt. Si de knuste chufa fra (gem endelig denne pulp til din madlavning eller bagning, den er fyldt med fibre). Nu har du 1 liter chufamælk.
Chufa smager mildt nøddeagtigt, men den kan spises af nøddeallergikere, da det ikke er en nød.
Som basis for smoothies skal du tilsætte chufamælken
1 moden banan, gerne frossen
2 stk store friske økologiske dadler
Blend chufamælken med banan og dadler. Nu har du en fin base til forskellige smoothies – ja, det er faktisk en superfin banansmoothie i sig selv.
BLÅBÆRSMOOTHIE (min mands favorit):
33 ml chufadrik med banan og dadler
1 fersken
1 kiwi
100 g blåbær
Blend det hele sammen. Voila!
ORANGE SMOOTHIE (min favorit):
33 ml chufadrik med banan og dadler
1 fersken
saft af 1 appelsin
saft af ½ lime
½ revet eller skivet gulerod
1 mynteblad
ingefærsaft efter temperament
Riv ingefæren og pres saften ud , brug ca. 1 tsk saft. Der findes flere slags mynte, jeg har brugt pebermynte fra haven.
Blend alle ingredienser sammen. Voila!
En vinter variation kunne være, at skifte mynten ud med kanel.